בדיקת האלכוהול המכונה גם בדיקת ינשוף ניתנת לביטול, מותר לסרב לבדיקת נשיפה בלתי חוקית ולא פעם גילו כי מכשיר הינשוף טועה בחלק ניכר מהמקרים
לאחרונה ניתנו מס' פס"ד משמעותיים לעניין זה שלאור חשיבותם הוחלט ע"י הפרקליטות לערער על החלטות אלה ולהגיע גם לדיונים בעליון
שנים רבות היה הייצוג המשפטי בעבירות של נהיגה בשכרות על פי בדיקות נשיפה או בדיקות אחרות, או אפילו במקרים של סירוב להיבדק, מקצוע משפטי מוזנח. הנורמה המקובלת הייתה שהראיות שמביאה המשטרה אינן ניתנות לערעור, זולת אולי כשלים טכניים הנובעים מטעות במילוי הדו"ח, אי התאמה בין מסמכים שונים שהגישה המשטרה, או טעות אקראית בקיום נוהל הבדיקה הידוע אשר שימש את עורכי הדין על פי הרוב למיקוח מסוים על גובה העונש. מקרי זיכוי היו נדירים וכולם כאחד התבססו על גילוי טעויות או מחדלים בעבודת השוטר.
במצב הרגיל כל נאשם הוא במסגרת חף מפשע עד שלא הוכחה אשמתו. בעבירה של נהיגה בשכרות ועם תיקון מס´ 72 לפקודת התעבורה, המחוקק הפך את "נטל החזקה" כך שבפועל נאשם שמכשיר ה"ינשוף" מורה על היותו "שיכור", צריך למעשה להוכיח כי אינו שיכור ועל כתפיו של אותו הנאשם מוטל הנטל להוכיח זאת. בנוסף, החוק קובע כי לשם הוכחת דבר הכרוך במומחיות יש להביא מומחה מאותו התחום שיעיד על כך לאחר שיבדוק בעצמו את הדברים. בדיקת מכשיר ה"ינשוף" על ידי מומחה אשר עמד על המגבלות והבעיות הקיימות בכיול המכשיר ובשל אופי ההפעלה של המכשיר, כמו גם השינויים שהכניסה במכשיר משטרת ישראל, הוציאו את האמת לאור כפי שהתפרסמו בכל כלי התקשיר.
.אז אם נתפסתם ונשלל רישיונכם בגלל בדיקת הינשוף ותוצאותיו מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום ולקבל ייעוץ ראשוני בטרם הודאתכם במשטרה.
הכותב הינו עו"ד ממשרד עורכי דין מלכא ושות' המתמחה בתעבורה וייצוג משפטי בבית הדין לתעבורה
*אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי, אלא כמידע כללי בלבד
מלכא ושות' משרד עורכי דין
מתמחה בביטוח לאומי, רשלנות רפואית, תביעות נזיקין, הוצאה לפועל, מיסים, פשיטות רגל וגירושין
אתרנו: http://www.malka-law.co.il